4 Haziran 2012 Pazartesi

PARİS'TE GECE YARISI- HAYAT AĞACI


Bir film tutkunu olduğumu beni tanıyanlar iyi bilir. TV karşısındaysam büyük ihtimal film izliyorumdur. Yakın zamanda izlediğim birkaç filmden bahsetmek istiyorum.
Hayat Ağacı
 The Tree Of Life
Yapım:2011 - ABD,  İngiltere,
Tür:Dram
Süre:138 dakika
Yönetmen:Terrence Malick,
Oyuncular:Brad Pitt,
Sean Penn,

Jennifer Sipes,
Fiona Shaw,
Alexandria Deberry,
Dalip Singh,
Jessica Chastain
Filmin ismi bir başyapıt havasında, oyuncuları izlemeye cesaret verici yapım ABD iyi ama İngiltere şüphe götürür. Sonuç: görsel bir şölen bence. İyi sağlam bir dram. Yani filmin türüne başka bir şey söyleselerdi de bu çıksaydı elbette ki hayal kırıklığı gibi değerlendirilebilirdi. Ama türü dram diyor ve gerçek bir dram. Brad pitt ismini görünce heyecanlı bir film veya oyunculuk beklemeyin. Daha sakin daha durağan mimiklerin ön planda olduğu duyguyu ağır ağır uzun yaşatan, dakikalarca tek bir cümle duymadan izlediğim bir film. Tavsiye eder misiniz derseniz işin aslı bence sinema kültürü olan herkesin izlemesi gereken bir film. Yok Amerikan pastası filmlerinden dışarı çıkamamışsanız kesinlikle izlemeyin derim.



İkinci film ise Paris’te Gece Yarısı
Midnight in Paris
Yapım:2011 - ABD,  Fransa,  İspanya,
Tür:Dram,  Fantastik,  Komedi,  Romantik,
Süre:90 dakika
Yönetmen:Woody Allen,
Oyuncular:Adrien Brody, Rachel McAdams, Marion Cotillard, Owen Wilson, Michael Sheen, Kathy Bates, Elsa Pataky, Alison Pill, Kurt Fuller, Sonia Rolland, Mimi Kennedy, Carla Bruni, Yves Heck, Corey Heck, Nina Arianda, Tom Hiddleston, Lil Mirkk, Corey Stoll,
Görüntü Y.:Darius Khondji, Johanne Debas,
Senaryo:Woody Allen,
Yapımcı:Woody Allen, Letty Aronson, Stephen Tenenbaum, Jaume Roures

Paris’te Gece Yarısı beni oldukça heyecanlandıran ama tam bir doyuma ulaştırmadan bırakan bir film oldu. Paris’te gece yarısı. Fragmanlarını izlediğim filmin tr dublajını bekliyordum.  Beklediğime değdi de. Paris’le hayallerini süsleyen Edebiyat ve resme kısacası sanata ilgi duyan, herkes için tavsiye edebileceğim bir film.

3 yorum:

vildan dedi ki...

hocam pariste gece yarısını izlemek istiyordum. film hakkındaki yorumunuzu da görünce hemen izledim ve bayıldım! :) edebiyata olan merakımı daha da ateşledi :):)

nox dedi ki...

Hayat agaci kivaminda baska fulmler varsa,illaki vardir,sayfandan bulabilirim umarim

venüsün kalbi dedi ki...

hayat ağacı gerçekten çok özel bir film. şu an için aynı tadı veren bir film aklıma gelmiyor ama daha evvel paylaştığım özgürlük yolu isimli filmde çok iyidir. hımmm...deney filmide iyiydi onu da paylaşmıştım. bir bak istersen bence beğenirsin:))) yorumların için teşekkürler:))