20 Nisan 2012 Cuma

BOZUK İLİŞKİLER...BOZUK KİŞİLİKLER


Evet, bu gün ilişkiler hakkında birkaç söz yazmak istiyorum. Gerçi konuşunca benim çenem düşüyor ama inşallah kısa öz anlatabilirimJ
İki yetişkin bir ilişkiye başlar, ya bunu bir çocuk yapsa normal dersin, gören adam sanır derler ya öyle bişi işte. Yalanın tripin biri bin para. Sanki insanlar beraber bir şeyler paylaşmak için değil de sanal yaşamlarında oynayacak oyun arkadaşı arıyorlar. Kimi şamar oğlu kimi köle kimi “ulan yedi bunu da daha ne kadar yalanla kandırabilirim” gibi uzattıkça uzatıyor. İçinde biraz daha insanlık kırıntısı kalan yedikçe diğeri Allah versin uzatıyor.
Hele hele en çok kızdığım şey. Sevmeyene âşık olanlar. Bu nasıl bir hastalık. Ben böyle derken bazılarının içinden “ya sen seveni bulmuşun konuşuyorsun” diyebilirsiniz. Elbette ki öyle değil. İnsan onurunu gururunu nerde ortaya koyacağını iyi bilmeli. saçma sapan durumlarda ezik birinin bir küfürüyle değil değer vermeyen birine değer vererek küçülür. Buna izin vermeyecek. Elbette ki kazanmak için insan emek verir ama baktın olmuyor bırakacaksın bırakınca da hemen teselliyi başka kollarda aramayacaksın tabi eğer değer veriyorsan. Mühlet vereceksin karşındakinde küçük bir kıvılcım varsa hevesiyle… İntikam için başkasıyla çıkmak kadar küçük düşürücü bir şey olabilir mi? insan gururu için yaşar. Yaşar elbette ama birini unutayım diye de benim dengim olmayan bir zavallıyla çıkamam. Bunu bazen aldatılınca da yapanlar da oluyor. Eğer bunu sende yapıyorsan o zaman insanın şunu diyesi geliyor ‘senin gibi karaktersizi aldatmakla iyi etmiş’.’ Aldatıldığını fark edip hemen başkasıyla bir ilişkiye başlayabilen bir ahlaksızda aldatılırdı zaten’ diyesim geliyor.
Ha bir de ya acıdım çıktım diyenler var ki en bozulduğum onlar. Kardeş çook afedersin sen mezemisin milletin tesellisi olacaksın. Küçüldün küçüleceğin kadar. Hasta ruhlu insanların ‘ intihar ederim’ blöflerine kapılıp uzatmak ilişkiyi korkunç bir durum kimsenin psikoloğu da değilsiniz. Bırakın ne hali varsa görsün haa çok üzüldüysen ailesinden birine söyleyin anlatın durumu ilgilensin. Ne yapabilirsiniz ki hem nereye kadar.
Kısaca ilişki sizin için vardır ilişki size hizmet etmeli sizin dostluk açlığınızı, arkadaşlık açlığınızı, güvenme gücünüzü doyurmalı. Sevildiğinizi hissedip söyleyebileceğiniz kişilerle birlikte olun. Eğer hep siz veriyorsanız ve bu alışkanlık haline gelmişse bırakın hemen acilen. Dik durun küçülmeyin hatalıysanız ve affettirmeniz gerekiyorsa kendinizi işte orda gurur olmaz köpek gibi yalvarın ikna edene kadar. Ama sizin bir kabahatiniz yoksa kapıyı açın gitsinJ))

a.okul



Hiç yorum yok: