9 Mayıs 2012 Çarşamba

ERKEKLER...


Bir erkek çocuktur aslında… Bunu yüzünü yıkarken fark edebilirsiniz. Sokaktan gelmiş bir çocuk gibi her yere su sıçratarak yıkar elini yüzünü… Bir kadının ona çocuk şefkatiyle yaklaşmasını ister. Bir çocuğu sever gibi, yumuşak ve teskin eder tonda. Erkeklere çocuk muamelesi yapacaksınız ama yaptığınızın bu olduğunu asla ona söylemeyeceksiniz. Sinirlendiğinde büyük cümleler kurduğunda dikkatle dinlemeli, tıpkı bir çocukla konuşur gibi onay hareketleri yapmalısınız. Yani başınızı aşağı yukarı sallamalı arada bir ‘evet haklısın’ cümleleri kurmalısınız. Neye dediğinizin çok bir önemi yoktur çünkü erkek o anda o fikrinin onaylanmasını ister sadece daha sonrası çok önemli değildir. Konu kapandıktan sonra gayet relaks eski yaşamına geri döner. Bu nedenle arada sarfettiğiniz yalancı pof poflamaları çok kafanıza takmayın. Çocukluk yapmaktan nefret eder ama aslında yaptığı da budur. Tıpkı küçük bir çocuğun özgüvenini yerine getirmek için yaptığınız gayretin aynısını ona yapmalısınız. Onun ne yaptığı çok önemli değildir, Ne yaptığını zannettiği önemlidir. ‘sen konuşunca adam nasıl da tırstı. Gördün mü?’ gibi cümleler karşısında gerçeği o bile bilse sizden duyacağı bu cümlelere hemen inanmaya meyillidir.
Erkekler çok zayıftır aslında.
Ve ona yüklenmiş güçlü ol sorumluluğundan sıkılmış altında ezilmiş durumdadır. Bu nedenle karşılıklı bir uyum ve tatminlik alış verişi için siz onun sorumluluklarının bir kısmını almalı oda sizin istediğiniz gibi bir erkek olmak için çaba sarf edecek vakti bulmalıdır. En büyük fedakârlık; o hiçbir şey yapmadığı halde sanki her şeyi o yapıyormuşçasına davranmaktır. Bu sayede onun o özgüven sorununu haletmiş olursunuz. Ha şunu da söyleyebilirsiniz “niye canım onu şımartayım” bu anlaşmak istemeyen insan modelidir. Kadınların erkeklerden beklediği tek güç gösterisi bir türlü evcilleştiremedikleri kaba kuvvetleridir. Dış tehditlere karşı korunmak ister kadın oda yine korumasını istediğimiz kişinin hem cinslerinden.
Erkeğin kadın gibi sevgi gerekçeleri olmaz. Erkek çocuk gibi sever. Severken ‘seviyorum çünkü…’ gibi cümleler kurmaz. O sadece sever. İyisiyle kötüsüyle. Bir sevdi mi deli gibi sever. Hiçbir kadın aldatıldığında erkeği için birilerine zarar vermeyi düşünmezken erkek ölesiye sevdiği için kendisini aldatan kadından önce diğer erkeğe zarar vermek arzusundadır. Kadın hayatının tek vazgeçilmezidir. Hele bu doğru kadınsa, Her türlü tavizi verebilir. Erkek sever nokta dahası yoktur. Oysa çoğu kadın en mükemmel erkek için bile taviz vermekten kaçınır. Erkekler sevmediği halde kadınına sırf ‘söz verdim’ diye yanında kalmaz. Onun için sevgi başka bir şeydir acımak başka bir şey. Bir erkek acıdığı için bir kadının yanında ömrünü heba etmez. Eğer bir erkek yanınızdaysa bilin ki sizi sevdiği için yanınızdadır. Kadınlar çocukları için bir evliliği sürdürürken bu cümleyi söyleyen erkek pek görmezsiniz.
Erkekler tam bir şeffaflık içindedir. Ne hissediyorsa bunu yüzünden anında görebilirsiniz. Lafınızı yanlış anlamaz. Ne dediyseniz odur. Lafınızın altında başka bir ima olup olmadığını düşünmez aklına bile gelmez. Siz ona küstüğünüzde ona söylemeniz gerekir çünkü o anlamaz. Sorunları çözmek konusunda pek aceleci değildir. Onun için zamanın çözemeyeceği sorun yoktur. Kadın çıldırasıya bağırarak bir şey söylese, erkeğin istediği ilk şey kadının bir an önce sakinleşmesidir. Sonrası kolaydır çünkü bir öpücükle halledileceğini düşünür. Çünkü kendisi öyledir.
Pek yalan söyleyemez çünkü yüzünden anlaşılır. Hemen ele verir. Yaşamında hiçbir şeyini saklama gereği duymamış, yaptıkları yargılanmamış, yanlışları görmezden gelinmiş bir insanın sır saklaması kolay olmaz.
Onunla bir sorununuzu paylaşırken genellikle tartışma çıkar çünkü erkekler ona bir sorununuzu anlattığınızda hemen çözüm bulmasını gerektiğini düşünür. Hemen onu görev edinir çözüm arar halbuki biz kadınlar bazen sırf anlatmış olmak için anlatır rahatlarız ama o rahatlamaz illa bi çözüm bulacak bulamayınca bu sefer size çatar. O nedenle sorunlarınızı anlatırken bunu sırf paylaşmış olmak için anlattığınızı hatırlatın.
İşin aslı bir kadın olarak şunu belirtmeliyimki; erkekler kadınlardan daha sade ve kolaydır onlara gereğinden fazla anlamlar yükleyen biz kadınlarız. Kim kimden üstün veya iyidir bilinmez. Böyle birdurum olduğunuda söyleyemem. İnsanlar dürüst, iyimser ve merhametli olduğu sürece hep uyum içinde olur. Dilerim yaşamınızda doğru ve dürüst olarak doğru yaşıyorsunuzdur…

       a.     okul


2 yorum:

Unknown dedi ki...

aksini hiçbir zaman iddaa etmedik heheh .d

venüsün kalbi dedi ki...

tespitlerim doğru o halde:))