4 Eylül 2012 Salı

KAFA AVCILARI - Hodejegerne


Puanı    8.4/10
Yapım:2011 - Norveç,
Tür: Aksiyon,  Gerilim,  Suç,
Süre:102 dakika
Yönetmen:Morten Tyldum,
Oyuncular:Aksel Hennie, Nikolaj Coster-waldau, Julie Ølgaard, Synnøve Macody Lund, Daniel Bratterud, Eivind Sander, Gunnar Skramstad Johnsen, Mats Mogeland, Joachim Rafaelsen, Kyrre Haugen Sydness, Reidar Sørensen,
Görüntü Y.:John Andreas Andersen,
Senaryo:Jo Nesbø, Lars Gudmestad, Ulf Ryberg,
Yapımcı: Anni Faurbye Fernandez, Marianne Gray, Lone Korslund,

Filmin Özeti
Norveç'in en başarılı beyin avcısı olan Roger kendi olanaklarının ötesinde lüks bir hayat yaşamaktadır ve bunu devam ettirebilmek için ikinci bir iş olarak sanat eseri hırsızlığı yapmaktadır. Bir galeri açılışında tanıştığı eski bir paralı asker olan Clas'ın nadide bulunan, değerli bir tabloya sahip olduğunu öğrendiğinde tabloyu ele geçirmek için herşeyini riske eder. Hazırladığı müthiş bir planla birlikte tabloya sahip olan yetenekli adam, peşine düşen deneyimli askerden kaçıp saklanmaya çalışacaktır.

Bu gün sizlerle (bu gün izledim - biraz geç olmuş ama neyse izlemeyenler için) Norveç yapımı bu filmi paylaşmak istiyorum. son zamanlarda aksiyon filmi izlemek istiyordum birazda ne olacağını tahmin edemeyeceğim film... evet bu anlamda film memnun etti beni. Avrupa filmlerine biraz önyargılı olmamla birlikte bu film beğendiğim nadir filmler arasına girdi. Sanat eseri kaçakçılığı hoşuma gitti ama konunun örgüsü öylesine iyiydi ki bir süre sonra dikkatimi asıl konuya çekmeyi başardı. Ayrıca filmde bazı diyaloglar çok iyiydi. Ders verir nitelikte ki özellikle filmdeki son cümle çok can alıcıydı. Herkese tavsiye ederim. 


Hiç yorum yok: