25 Şubat 2013 Pazartesi

NE SÖYLEYEMEDİN?



Bir insan ömrü kaç insan tanıyarak geçiyor. Kimleri sokuveriyoruz şu beynimize. Sanki emniyet arşivi gibi kafamız. Gerekli gereksiz herkes orda bakkalından sokaktaki dilencisine, komşuma, akrabama, aileme kadar. İyi kötü birbirine karışmış, sanırım biraz beyin bulanmış, motor kaynatıyor, suretler bir şey ifade etmiyor. Söylenenler gibi. Kurulan cümlelerin hiçbir anlamı yok. Gereksiz nezaket cümleleri. Kalıplaşmış Türkçe deyimler gibi sözlüklerden fırlama. Duygusuz yorumsuz bir sürü dialog.
Tepkilerde öyle.. Hepsi yapay hepsi çalıntı. Sonradan görme iğreti duruşlar. Olmak istediklerini olmaya çalışan gösteri çocukları gibi süslenmiş insanlar.
Hâlbuki söylenenlerden çok düşündükleri, baktıklarından çok gizledikleri mühim. Ve yakalayıverirsin o kaçamak bakışları. İşte anlık gece yarısı moduna geçmiş bir anlık boş bulunuşluktur. Yakalayıverirsin.
Aslında insanlar söyledikleriyle değil söyleyemedikleriyle, yaptıkları değil yapamadıklarıyla tanımlanırlar.

5 yorum:

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Çok güzel anlam içeren bir yazı olmuş,Kalemine yüreğine sağlık canım.
Çevremizde içimize beynimize aldıklarımızın içinde gerçekleri olduğu kadar, yapayları da çok.Önemli olan onları ayırabilmemiz.Tabii bunu ne kadar becerebiliyoruz o da ayrı bir soru işareti!
Olmak istediklerini olmaya çalışanlar keşke olabilseler!!!
Son cümlenle yazıyı noktalaman da ayrı bir güzel olmuş. Belki de onun için öldükten sonra kişinin değeri daha çok dile getiriliyor.

venüsün kalbi dedi ki...

anlaşılmak ne güzel seval. bana bu tadı yaşattığın için minnetarım. işin aslı kimsenin içinden geçeni bilmek değil hevesim...ama keşke daha iyi saklayabilseler de tepkilerini bizlerde yalan dünyanın yalanlarını apaçık görmeden huzurlu yaşasak...

Unknown dedi ki...

evet aynen öyle, içi boş sevgi cümleleri, çok güzel bir yazı olmuş, kalbinize, beyninize ve ellerinize sağlık...

venüsün kalbi dedi ki...

teşekkür ederim hilal, kalbimize hoşgeldin:)

nox dedi ki...

Tirnak icinde yaziyim da tuhaf kacmasin,"seninle sevişmiydik" ve tebessum...kaybedenler kulubu filmini gecen hafta izledim,nezaketten uzak..aalinda bu da degil,oldugu gibi diyaloglar..
Soyleyemediklarini,yapamadiklarini nasil onun anlamlarinda yakalarsin kisinin...mimik bakis ton durus susus konusus...an denilen an da yakalamak...kulagini kesersin psikopat olur adin,ondandir kibarliklar,soylenemeyenler,yapilamayanlar