29 Ekim 2012 Pazartesi

ANNE... KUTSAL MIDIR?



Durmayan bir beyin ne kadar çok sorguluyor kavramları. Yani hani bazen şöyle her şey herkes gibi sıradan olsa diyorum. Benim yaşamım hayatı algılayışım yüklediğim anlam.. tüm bunlar üç beş kelimeyle anlatacak kadar basit olsa. Yormasam kendimi. Ama durmuyor işte. Sürekli gözlem yapıyorum. Hani şu mithmaster lar varya izliyor musunuz bilmiyorum. Tıpkı onlar gibi bende oluşmuş gelişmiş kendini kabul ettirmiş kavramları beynimde everip çevirip duruyorum. Bu annelik kavramıyla başladı bende…

Anne; gerçekten kime neye göre kutsal. Yani bir kadın çocuk doğurduğu için bir anda kutsallaşıyor mu. Yahut hadi geçtim bunu annelik ne zamana kadar ne kadar… 

Çocuğunun başına kötü bir şey gelmiş bir anne sırf millete ne diyeceğim diye yakınırsa bu gerçekten üzüldüğü için midir yoksa rahat yaşamını bozan bir çocuğa duyulan öfke midir. 

İki çocuğu kavga ettiğinde kimseye yorum yapmayıp müdahale etmeksizin birini yok sayarak gününü yaşayan anne gerçekten yukarıda bahsettiğimiz anne midir.

Hep kocasından çok çekti çocukları için derken; gerçekten çocukları için midir tek başına hayat zor olduğu için işin kolayına kaçıp olumsuz ortamlar yaratan adamla yaşayarak çocuklarının bir ömür psikolojisinin bozulmasına neden olan mıdır.

Yine aynı anne; kendi hırsları yüzünden çocuğuna hayatı zindan eden kendi yapamadıklarını çocuğunda görme arzusuyla haddini aşan düşüncesiz insan mıdır.

Çocuğunu komşulara bırakıp çay bahçesinde sigara kahve içmeye giden anne gerçekten mi kutsaldır?

Bu örnekleri o kadar çok çoğaltabilirimki… hani hep fedakar anne gözlüğüyle bakarak böyle görmüşüz gibime geliyor. Aslında oldukça bencil olabiliyorlar. Hatta daha kolay bir örnek te verebilirim. Oğlunu evlendiren bir anne çocuğunun mutsuzluğuna rağmen onun evine müdehale ederek oğlunu arada bırakarak onu mutsuz edebiliyor hatta yuvasını yıkabiliyor. Bu mu o kutsal anne.
Öfkem yok yanlış anlamayın bunun tam tersi örneklerde verebilirim elbette. çoğalan üreyen bir kadınla gerçek anneyi ayırmak gerekir. hani diyorum ki; tüm anneler kutsaldır denince bence biraz durmak gerekiyor…

2 yorum:

By Taylan dedi ki...

BENCE ÇOK AZ SÖYLEMİŞSİN KUTSALIK OLAYI FAZLASIYLA HATTA ÇOK ÇOK FAZLASIYLA ABARTILMIŞ BİR DÜŞÜNCE ANNELERİN KUTSAL OLDUĞUNU FALAN DÜŞÜNMÜYORUM.....AKSİNE İYİ DEĞERLENDİRİLDİĞİNDE ŞEYTAN DENEN VARLIĞIN TA KENDİSİ OLDUĞU GÖRÜLECEKTİR. ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLDUN SAKIN ANNELERE KARŞI BİR KİNİM VEYA BAŞKA TÜRLÜ BİR DÜŞÜNCEM OLDUĞU SANILMASIN AMA GERÇEKTEN BU KONUYU İYİ DÜŞÜNMELİSİNİZ ŞEYTAN AYRINTILARDA SAKLIDIR UNUTMAYIN.

venüsün kalbi dedi ki...

owww sizin cümleleriniz çok daha iddialı olmuş. elbette insana böyle düşündürten kişiler çıkıyor karşımıza. annelik bir sıfattır kişiler sıfatlarla kutsallaşamaz. sıfatı kutsallaştıran kişilerdir:) bu arada hoş geldin by taylan:)